Benjamin Vindum – Vejen mod NC 19

Benjamin Vindum er 20 år fra Herning og er lige nu i gang med at træne sig op til sin første konkurrence Newcomers 19 i Herning.

Konkurrencen foregår den 20-21 april, godt og vel en måned fra hans første scene optræden, hvor vægten i øjeblikket ligger på 77-78 kg, og skal ned på sceneformen på 75-76 kg. Før diæten startede lå Benjamin med en vægt på cirka 92 kg.

Før det var fitness og styrketræning der var i fokus, havde Benjamin en anden sportsinteresse.

-Det hele startede med jeg spillede Elite badminton, og der var den fysiske træning en stor del af træningen. Dog blev jeg grebet af den fysiske træning, og kunne mærke det mere og mere var det min interesse lå indenfor. Jeg startede med at træne seriøst indenfor fitness i starten af 2017, dog havde jeg et godt grundlag fra badmintontiden, siger Benjamin.

Siden træning inden for fitness tog over for badminton træning, har Benjamin siden haft en drøm om at stille op til en fitness konkurrence.

-Som person er jeg et meget stort konkurrencemenneske, så siden jeg startede med at træne, har jeg aldrig gået med tanken om, at det kunne være fedt at stille op. Dog tog jeg den endelige beslutning da jeg i sommers 2018 flyttede hjemmefra til Herning, og nu skulle stå for alt mad selv, så tænkte jeg, at det var nu jeg havde chancen for at udleve drømmen om
konkurrencen, fortæller han.

Op til en konkurrence er der stor fokus på kost og træningsprogram, hvor Benjamin nu har allieret sig med en coach, for at ramme den optimale sceneform til Newcomers 19.

-Eftersom det var første gang jeg skulle stille op, ville jeg gerne have en coach til at hjælpe mig. Frederik Ipsen er min første coach (ipsenfitness på instagram) og han er en kæmpe motivationsfaktor for mig under dette forløb, hvilket han har været siden jeg startede. Samarbejdet med ham startede tilbage i september 2018 med henblik på at stille op til NC19 i april. Angående mit træningsprogram så står Ipsen for at lave det. Jeg har gennem hele forløbet kørt 5 ugentlige styrkepas. 2*Ben, 1*Fuld Overkrop 1* Ryg/Biceps og 1*Bryst/Triceps og Skulder. Under diæten er der så blevet indført mere og mere cardio udover de 5 ugentlige styrkepas. På nuværende tidspunkt laver jeg 5*43 minutter på stairmaster i ugen. Kostmæssigt kører jeg efter Makrocoaching. Så her fortæller min coach, hvilke makroer (Fordeling af Protein, Kulhydrat og Fedt) jeg skal ramme, samt samlet kalorieindtag. Her benytter jeg MyFitnessPal til at ramme dette, siger Benjamin.

Udover træningen er kosten det allervigtigste op til en konkurrence, og hvor kalorierne og energien bliver mindre og mindre uge for uge.

-I min off season ligger jeg ca. på 4000 kalorier. På nuværende tidspunkt ligger jeg på 1700 kalorier i hverdage, samt 2200 lørdag/søndag på nuværende tidspunkt. Angående hvad jeg ender på inden konkurrencen, så er det ikke fastlagt endnu. Det afhænger meget af hvordan min form udvikler sig, men vil skyde på omkring 1500-1600 kalorier. Ved siden af min normale kost, som absolut
er det vigtigste og som jeg til hver en tid foretrækker, bruger jeg også nogle
kosttilskud. Dog er træning og kost igennem almindelig mad, det som skal være byggesten.
Så hvis man har et stramt budget, ville jeg prioritere den almindelig kost højere end kosttilskud. Når det så er sagt, så benytter jeg selv:

– Mælkesyrebakterier samt en fiberblend hver morgen, til at
holde styr på maven.

– Multivitamin samt ekstra d-vitamin her i vinterperioden.

– Fiskeolie i forbindelse med min morgenmad med multivitamin og d-vitamin

– Kreatin inden træning

– Hvis jeg føler mig uoplagt til træning tager jeg
pre-workput. Dette er dog ikke noget jeg gør hver dag.

 – Proteinpulver
benytter jeg i min proteingrød, som jeg spiser hver aften, men drikker det ikke
som en shake efter træning.

– ZMA, dette skulle gøre min sover bedre. Jeg kan dog ikke
mærke den store forskel, men nu har jeg købt det. Så bruger det til jeg ikke
har mere, men ikke noget jeg køber igen.

Det er første gang Benjamin prøver sig af med en konkurrence, og muligvis ikke sidste, hvor han har tanker om at stille op i den naturlige
konkurrence DFNA i september 2020. Livet op til en konkurrence kan være hårdt med en masse fravalg og udtømt energi, men han holder stadig motivationen oppe i de sidste hårde uger.

-Jeg er blevet mest overrasket over hvor hårdt det er at ligge lavt i kalorier igennem en så lang periode. Jeg var godt klar over det ville være hårdt at kører en konkurrencediæt, men hvor meget det går udoverhverdagen generelt har overrasket mig helt vildt. Man er udtømt for energi konstant. Jeg har været nødsaget til at lave en del fravalg på de sociale plan med uni, da mange af dem har været alkohol involveret. Dernæst har jeg i flere weekender måtte takke nej tak til ting, da jeg skulle passe min træning, da det jo ikke er nogen hemmelighed, at det tager meget tid. Det største fravalg var nok i julen/nytår. Ingen julemad med familien eller nytårsmiddag med vennerne. Dog
har jeg på intet tidspunkt fortrudt det valg jeg har taget. Jeg nyder stadig processen og de fremskridt man kan se. De dage hvor jeg er helt flad sætter jeg mig ned og tænker over, hvorfor det virkelig er, jeg gør det her, og så finder jeg motivation til at fortsætte! Dernæst læser jeg nogle af de motiverende beskeder igennem jeg har fået fra
følgere, og motiverende opslag fra mine forbilleder. Så en kæmpe tak skal de have for alt den støtte.

Benjamin har til sidst råd til både mænd og kvinder, som vil stille op til en konkurrence samt noget han og de andre deltagere glæder sig meget til.

-Først og fremmest skal de gøre op med sig selv hvor meget de vil ofre for det, og om de er klar til at sætte træningen og kosten i 1. række og deres omgivelser og sociale liv i anden række. Det bliver du nødsaget til, hvis du vil kører en konkurrencediæt. Hvis de er klar til det kan jeg kun
anbefale at gøre det! Det er en vild oplevelse, og så 100% dedikation! Det er de små ting som til sidst giver resultaterne! Følg planen 100%. Dernæst så find nogle mennesker at omgås med i det daglige som motiverer dig! Det er alt afgørende for processen.

Efter konkurrencen skal kroppen fyldes op igen. Jeg skal jeg på restaurant med mine nærmeste, som er inde og se mig, hvor vi tager ud og spiser.
Dagen efter skal jeg have ”all you can eat sushi” med en ven, som jeg ser meget frem til.

Du kan følge Benjamin Vindum på Instagram og hans sidste vej mod hans første konkurrence og livet fremover via linket nedenunder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Translate »